8.30am to 5.30pm, 12th May 2020
Virtual Zoom Call
With the purpose of engaging with diverse stakeholders for testing and validating its research, SHAPES conceived a set of eight Dialogue Workshops throughout 48 months of activity.
The 1st dialogue workshop is a one-day event happening online on 12th May 2020 and intended to gather SHAPES partners, academics, students, NGOs and many others.
The Workshop will unveil the project’s preliminary findings and in particular:
- The SHAPES projects and its key messages
- Ethics requirements for digital solutions
- Co-creation of think tank for European Integrated Care
- Foresight exercise: thinking about future technologies for the users of the future
- Use cases, personas and scenarios
While the morning will be dedicated to present the above mentioned topics (YouTube videos), the afternoon will give space for discussion in smaller groups. Each group will get to discuss each theme, therefore 4 workshops will run parallel on the Zoom platform.
The workshop is organised by one of the partners – Palacký University in Olomouc, with the support of AGE Platform Europe.
From Tuesday 14 April 2020, follow the various SHAPES social media: news, debates and polls will be posted in order to prepare the participants to the dynamic interactions of the Dialogue Workshop.
Links to presentations (YouTube) and workshops (Zoom) will be provided to the registered participants. Language and subtitles: English and Czech.
Register your interest to participate before 29th April 2020.
For information, please contact firstname.lastname@example.org
DIALOGUE WORKSHOP AGENDA
8:30 – 9:00am Event opening, agenda presentation and virtual connections
9:00am Welcome by Palacký University, CZ (20 mins)
9:20am Introduction to SHAPES by Maynooth University, IE (20 mins)
9:40am Personas and use cases by Palacký University, CZ (20 mins)
10:00am Foresight exercise on future technologies by Fraunhofer, DE (30 mins)
10:30 – 10.45am Coffee break (15 mins)
10:45am Co-creating think tank for European Integrated Care by CSS, DE (20 mins)
11:05am Ethical requirements by LAUREA, FI (20 mins)
11:25am Introduction to the four parallel workshops (30 mins)
11:55am 1st round parallel workshops (via Zoom link) (50 mins)
13:00 – 13:45pm Lunch break (45 mins)
13:45pm 2nd round parallel workshops (via Zoom link) (55 mins)
14:50 – 15:05pm Coffee break (15 mins)
15:05pm 4th round parallel workshops (via Zoom link) (55 mins)
16:10 – 16:25pm Coffee break (15 mins)
16:25pm 4th round parallel workshops (via Zoom link) (55 mins)
17:30pm Closing remarks from Palacký University, CZ (10 mins)